داستان برند گروه بهداشتی فیروز از سال 1353 تاکنون
بازار چاپ : تبلیغات تقریبا همه جا مردم را درگیر خود میکند؛ از تبلیغات محیطی در خیابانها گرفته تا تبلیغات تلویزیونی و حتی تبلیغات فضای مجازی. اما تبلیغات پرمحتوا و پیچیده، دیگر اثر سابق را بر مشتریان ندارند و این خود، شرکتهای تبلیغاتی و صاحبان برند را با چالشی اساسی مواجه کرده است. بهنظر میرسد که مینیمالیسم یا کمینهگرایی، راهحلی برای روبهرویی با این چالش است.
یکی از راههایی که به دیدهشدن برندتان کمک میکند، متفاوت بودن است. مینیمالیسم یا کمینهگرایی سبکی است که با استفاده از سادهترین و کمترین جزئیات و عناصر، اثری قوی و تأثیرگذار را خلق میکند. آثار مینیمال در نگاه اول ساده بهنظر میرسند اما بسیار پیچیده هستند. این ممکن است در ذهنتان تناقضی را ایجاد کند اما حقیقت چیزی جز این است؛ خلق اثری ساده برای بیان یک پیام پیچیده، کاری بس دشوار و نیازمند ذهنی خلاق و قوی است. هدف سبک مینیمالیسم، به تصویرکشیدن ایدههای پیچیده در اوج سادگی است تا با کمک نمادها و استعارهها، با مشتریان ارتباط برقرار کند.
سبک مینیمالیسم در دهه 1960 میلادی طی جنبشی هنری آغاز شد. اگر چه تب و تاب آن در آثار هنری و مجسمهسازی بعد از چند دهه فرونشست اما در زمینههای خلاقیت و تبلیغات همچنان پرطرفدار است. اکثر اوقات ثابت شده است که طرحهای مینیمال بهیادماندنیتر هستند زیرا توجه بینندگان را به یک تصویر یا نوشته کلیدی جلب میکنند. در این سبک از اشکال هندسی و خطوط ساده استفاده شده است. هرچه طرح سادهتر باشد، بیننده زمان کمتری را صرف توجه به جزئیات یک طرح میکند و تمام فکر وی روی همان طرح ساده و کلیدی متمرکز میشود.
برای برخی این اصل آزاردهنده است که چگونه یک سبک با سادگی محض میتواند پیچیدهترین پیامها را منتقل کند. اما این یک حقیقت است که باید پذیرفته شود. جامعه این روزها به سمت سادهشدن میرود و سبک زندگیکردن نیز مینیمال شده است. در زیر مثالهایی از طرحهای تبلیغاتی مینیمال جهان از بهترین آژانسهای تبلیغاتی نظیر BBDO، DDB و غیره را میبینیم:
هر برند برای نفوذ در ذهن مخاطب هدف خود باید انعطافپذیر باشد، سلیقه افراد جامعه را بشناسد و متناسب با آن در راه تبلیغات قدم بگذارد. برای ماندگاری یک برند در ذهن مشتری و دیدهشدن آن در بین رقبا، باید از شیوهها و روشهای نوین و متفاوت اما متناسب با جامعه هدف کمک گرفت.
” سادگی، نهایت پیچیدگی است.” (لئوناردو داوینچی)
هیچ فرمول خاصی برای مینیمال کردن یک طرح وجود ندارد ، اما برخی ویژگی های رایج که هنرمندان عقیده دارند که مربوط به آثار مینیمال می باشد عبارت اند از:
- اثری است که به عناصر پایه تنزل می یابد.
- اثری ساده است که با کاربر تعامل خوبی برقرار می کند.
- اثری است که در آن از فضاهای خالی بسیار استفاده می شود.
- از تعداد رنگ های کم تری استفاده می شود و برای به کار بردن هر رنگ دلیل و ضرورتی وجود دارد.
- تنها از یک یا دو طرح حروف بهره می برد.
- محتوای آن مفهوم و نه چندان پیچیده است.
مینیمالیسم و توصیف آن از فضاهای خالی
استفاده صحیح از فضاهای خالی یکی از مهم ترین نکاتی است که هنگام خلق یک طرح مینیمال باید به آن توجه داشت. به گونه ای فضای خالی را می توان مترادف با سبک مینیمالیسم دانست. نکته قابل توجه در این زمینه استفاده از فضا به گونه ای است که تعادل بین عناصر و صفحه برقرار باشد و تضاد و هم ترازی به خوبی رعایت گردد.
محتوای مفهومی و نه چندان پیچیده
اگر قصد دارید تا طرحی مینیمال خلق کنید باید توجه داشته باشید تا مفهوم خیلی پیچیده ای را انتخاب نکنید و در صورت پیچیده بودن آن را تا جای ممکن ساده کنید. برای اطمینان از این امر بهتر است تا هنگام ایجاد طرح سوال های زیر را از خود بپرسید:
- آیا این طرح برای مخاطبان قابل فهم است؟
- آیا قابلیت این را دارد تا پیام را به سادگی هر چه تمام تر توضیح دهد؟
- آیا تصاویر و کلمات واضح و مفهوم است؟
- آیا ایده قابلیت این را دارد تا با کمترین توضیح ممکن پیام را به مخاطب منتقل کند؟
طراحی مینیمال و تایپوگرافی
همانند انتخاب رنگ، زمان انتخاب طرح حروف باید به خاطر داشته باشیم که حتما دلیل و ضرورتی برای آن نوع از نوشتار وجود داشته باشد و از به کار بردن تنوع زیاد در انتخاب طرح حروف تا جای ممکن بپرهیزیم.
منبع: بازار چاپ
انتهای پیام/