میانگین درآمد یک فروشگاه اینترنتی چقدره؟ آیا میتوان تخمین زد؟
بازار چاپ: اگر در حال مطالعه این مطلب هستید یعنی به راهاندازی فروشگاه اینترنتی فکر کردهاید و قطعا بارها این سوال را از خود پرسیدهاید که یک فروشگاه اینترنتی چقدر درآمد خواهد داشت؟
آیا فروشگاه اینترنتی سود دارد؟ میانگین درآمد یک فروشگاه اینترنتی چقدر است؟ و احتمالا حدس و گمانهایی هم با بررسی فروشگاههای رقیب زدهاید.
در این مقاله دقیقا به این سوال پرداخته ایم. در پایان این مقاله میتوانید درآمد حدودی فروشگاه اینترنتی مد نظرتان را تخمین بزنید.
میانگین درآمد یک فروشگاه اینترنتی چقدره؟ آیا میتوان تخمین زد؟
مسلما تا وارد یک کار نشوید نمیتوانید به طور دقیق میزان درآمد را پیشبینی کنید. این که یک فروشگاه اینترنتی به چه میزان درآمد خواهد داشت به عوامل مختلفی بستگی دارد.
عواملی مانند نوع محصول، شیوههای بازاریابی اینترنتی، میزان تلاش مدیر سایت، بودجه بازاریابی، کارآمد بودن وبسایت طراحی شده و ...
اما میتوان با تخمین ترافیک دریافتی از گوگل تا حدی میزان درآمد یک فروشگاه اینترنتی را تخمین زد.
بالاخره میتوان درآمد یک فروشگاه اینترنتی را تخمین زد یا خیر؟
جواب این سوال میتواند خیر باشد، زیرا ما نمیدانیم یک فروشگاه از چه روشهایی برای تبلیغات استفاده خواهد کرد و چه میزان ترافیک به صورت روزانه روانه فروشگاه خواهد شد. اما جواب این سوال بله هم میتواند باشد، زیرا با توجه به نوع محصول میتوانیم آمار جستجویهای این محصول در گوگل و در نتیجه میزان فروش را تخمین بزنیم.
پس چیزی که در این مطلب به آن میپردازیم، تخمین میزان فروش از ترافیک طبیعی گوگل خواهد بود، در این مطلب یاد میگیرید که چطور با توجه به محصول انتخابی میزان ترافیک دریافتی ماهانه از گوگل و در ادامه میزان خرید از فروشگاه را تخمین بزنید.
۱- قدم اول، انتخاب محصول
ابتدا باید محصول خود را مشخص کنید. تا وقتی که محصول یا محصولات شما مشخص نشده باشند، نمیتوان تخمینی درمورد ترافیک ماهانه و میزان فروش داشت.
۲- قدم دوم، استخراج کلمات کلیدی
بسیار عالی، شما محصول خود را انتخاب کردهاید. در این مرحله باید لیستی کامل از تمام کلماتی که مشتریان احتمالی شما برای خرید محصولتان جستجو میکنند تهیه کنید.
چطور کلماتی را که مشتریان جستجو میکنند (کلمات کلیدی) را پیدا کنیم؟
برای تهیه لیست کلماتی که کاربرانتان جستجو میکنند روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانید از همه آنها استفاده کنید، در ادامه دو روش مرسوم و کارآمد را معرفی میکنم.
روش اول: Google Keyword Planner
برای انجام این کار از ابزار رایگان Google Keyword Planner استفاده کنید.
این ابزار از طرف گوگل ارایه شده است و به شما نشان میدهد که کلمه مد نظر شما چندبار در ماه جستجو میشود و همینطور کلمات مشابهی را که توسط کاربران جستجو میشود را به شما نمایش میدهد.
ابتدا لازم است که خودتان کلماتی را حدس بزنید، به نظر شما کاربران برای خرید اینترنتی عینک چه کلماتی را جستجو میکنند؟ ( در طول مطلب، فروشگاه اینترنتی عینک را برای توضیح بهتر درنظر میگیریم).
- خرید عینک مردانه
- خرید عینک زنانه
- خرید آنلاین عینک
- خرید اینترنتی عینک
- فروشگاه اینترنتی عینک
من این چند کلمه را برای شروع کار در نظر میگیرم، حالا باید وارد ابزار گوگل کیورد پلنر شویم تا هم میزان جستجوی ماهانه این کلمات را پیدا کنیم و هم از طریق این کلمات به کلمات مشابه دیگری برسیم.
* برای ورود به گوگل کیورد پلنر از لینک زیر استفاده کنید، برای ورود باید یک حساب جیمیل داشته باشید.
پس از ورود به سایت همانند تصویر زیر روی گزینه تولز کلیک کنید و سپس ابزار کیورد پلنر را انتخاب کنید.
در مرحله بعد دو گزینه پیش روی خود میبینید، گزینه سمت چپ یعنی “find new keywords” به شما کمک میکند که کلمات مشابه کلمات کلیدی خود را پیدا کنید.
و گزینه سمت راست به شما کمک میکند که میزان جستجوی ماهانه را برای یک کلمه مشخص مشاهده کنید.
ابتدا از گزینه سمت راستی استفاده میکنیم و کلمه “خرید عینک” را وارد میکنیم. همانطور که در تصویر زیر میبینید میزان جستجوی کلمه “خرید عینک ” مشخص شده است. که شما باید این کار را برای تمامی کلماتی که حدس زدهاید انجام دهید. کلمات را به صورت یک جدول در اکسل وارد کنید و میزان جستجوی ماهانه هرکدام را جلوی آن بنویسید.
پس از اینکه میزان جستجوی ماهانه را برای همه کلمات پیشنهادیتان استخراج کردید، نوبت به این میرسد که با استفاده از کیورد پلنر، کلمات جدیدی را که کاربران هدفتان جستجو میکنند را کشف کنید.
این بار پس از کلیک روی گزینه تولز و سپس کلیک روی ابزار کیورد پلنر، گزینه سمت چپی یعنی “Find New Keywords” کلیک کنید.
در این قسمت یکی از کلمات پیشنهادی خود را وارد کنید تا کلمات مشابه زیادی با میزان جستجوی ماهانهشان به شما نمایش داده شود. در ادامه مثال فروشگاه اینترنتی عینک کلمه “خرید عینک” را وارد میکنیم، همانطور که میبینید کلمات مشابهی با میزان جستجوی ماهانه نمایش داده شده است.
این کار را برای کلمات مختلفی که مد نظر دارید انجام دهید، این کار را تا جایی که کلمات پیشنهادی تکراری به شما نمایش داده میشوند ادامه دهید تا لیست کلماتتان تا جای ممکن جامع باشند.
بسیار عالی شما با این روش یک لیست از کلمات کلیدی که توسط کاربرانتان جستجو میشوند را تهیه کردید، در ادامه به روش دوم میپردازیم و از این روش برای کاملتر شدن لیست کلمات کلیدی استفاده میکنیم.
روش دوم: جستجویی ساده در گوگل
همه ما بارها در گوگل کلماتی را جستجو کردهایم، اگر دقت کرده باشید گوگل به دو شکل عبارت مشابه را به شما پیشنهاد میدهد، که این عبارات همان عباراتی هستند که مشابه عبارت مورد جستجوی شما بوده و معمولا توسط کاربران جستجو میشوند.
در تصویر زیر کلمه “خرید عینک” را جستجو کردهام و همانطور که میبینید گوگل کلمات و عبارات مشابهی را که به من پیشنهاد میدهد.
بعد از انجام جستجو نیز، کلماتی را در انتهای صفحه اول به شما پیشنهاد میدهد که مرتبط با عبارت شما بوده و توسط کاربران هدفتان جستجو میشوند.
سعی کنید برای کلمات کلیدی که در ذهن دارید و حتی برخی کلمات پرتکرار از لیست قبل این کار را انجام دهید و عبارات پیشنهادی جدید گوگل را به لیست کلمات کلیدی خود اضافه کنید.
انتظار میرود با استفاده از این دو روش به لیست تقریبا جامعی از کلمات کلیدی به همراه میزان جستجوی ماهانه آنها برسید.
توجه داشته باشید که میزان جستجوی ماهانه را همانند خود گوگل صورت بازه بنویسید، مثلا ۱۰۰-۱۰۰۰ یعنی بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار جستجو در ماه برای این کلمه انجام میشود.
۳- قدم سوم، تخمین ترافیک ماهانه
در قدم آخر لازم است که از روی لیست کلمات کلیدی به دست آمده، میزان جستجوی ماهانه تمام کلمات را جمع بزنید تا به صورت حدودی میزان ترافیک دریافتی ماهانه از گوگل را تخمین بزنید.
بهتر است میانگین بازهها را در نظر بگیرید، مثلا اگر کلمه ای بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار در ماه جستجو میشود، شما ۵۰۰ جستجو در ماه را برای این کلمه در نظر بگیرید و به این شکل میزان ترافیک دریافتی ماهانه را حساب کنید.
فرض کنید که با جمع کلمات کلیدی به این نتیجه رسیدید که ماهانه حدود ۱۰هزار جستجوی مرتبط با فروشگاه شما انجام میشود، جستجوهایی که میتوانند منجر به خرید شوند و ارزش تجاری بالایی دارند، مراقب باشید که کلمات خارج از حوزه کاری خود و یا کلماتی که ارزش تجاری ندارند را وارد این لیست نکنید تا آمارتان خراب نشود.
۱۰ هزار جستجو یعنی چقدر ترافیک؟
اینکه از این ۱۰هزار جستجو چه تعدادشان وارد فروشگاه شما خواهند شد، بستگی به این دارد که چقدر در سئوی فروشگاهتان خوب عمل کرده باشید.
اما به طور معمول اگر فروشگاهتان سئوی قابل قبولی داشته باشد، میتوان امیدوار بود که نیمی از این جستجوها وارد سایت شما شوند، یعنی ماهانه ۵هزار ترافیک هدفمند از گوگل خواهید داشت.
۵ هزار ترافیک هدفمند یعنی چقدر فروش؟
اینکه از این ۵ هزار نفر چه تعدادشان از شما خرید خواهند کرد به عواملی مختلفی بستگی دارد، برخی از این عوامل عبارتاند از:
- رابط کاربری فروشگاه
- آسان یا مشکل بودن فرآیند خرید،
- عکسهای محصولات
- توضیحات محصولات
- تنوع محصولات
مسلما هرچه در رعایت موارد بالا بهتر عمل کنید نرخ تبدیل بهتری خواهید داشت، یعنی افراد بیشتری از این ۵هزار نفر به مشتری تبدیل خواهند شد. نرخ تبدیل یک فروشگاه اینترنتی که موارد بالا را رعایت کرده باشد کمتر از ۱درصد نیست( بسته به نوع فروشگاه و عملکردشان میتواند بالاتر هم باشد).
نرخ تبدیل ۱ درصد یعنی یک صدم از افرادی که وارد سایت میشوند، خرید خواهند کرد، یعنی ۵هزار ترافیک هدفمندی که در ماه وارد فروشگاه اینترنتی شما میشوند ۵۰ خرید را برای شما رقم خواهند زد.
دقت داشته باشیدکه درآمد فروشگاه اینترنتی شما میتواند بیش از این مقدار باشد اگر:
- یک وبلاگ داشته باشید و محتوای ارزشمند پیرامون فروشگاه و مخاطبانتان تولید کنید و ترافیک هدفمند بیشتری دریافت کنید.
- در شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام فعالیت حرفهای داشته باشید.
- ایمیل مخاطبان هدفتان را جمعآوری کنید و به درستی ایمیل مارکتینگ انجام دهید.
- از دیگر روشهای تبلیغات اینترنتی اینترنتی به درستی استفاده کنید.
- به صورت مداوم روی سئوی فروشگاه کار کنید تا به مرور بیشتر جستجوها را به فروشگاهتان هدایت کنید.
منبع: رونق
انتهای پیام/