به بازار چاپ خوش آمدید | ورود اعضا | ثبت نام رایگان
بنر
بنر
بنر

نمایش بر اساس استان

عضو بازار چاپ شوید
ثبت نام رایگان
عضو هستید؟ورود اعضا

خبرنامه

مركز پشتيباني بازار چاپ

همراه پشتیبانی بازار چاپ

سامانه پيامك تماس نيازمندي هاي بازار چاپ
کانال تلگرام بازار چاپ

تعرفه آگهی

1 ماهه - 80,000 تومان
3 ماهه - 204,000 تومان
6 ماهه - 360,000 تومان
1 ماهه - 40,000 تومان
3 ماهه - 102,000 تومان
6 ماهه - 180,000 تومان

پرداخت آنلاین

پرداخت آنلاین
بانك متن لوح تقدير
بانك قاب و حاشيه لوح تقدير
بانك آرم و لوگو
بانك نقوش اسليمي و تذهيب
بانك وكتورهاي كاربردي
بانك آموزش نرم افزار كورل
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
::

نقش چاپ در آینده نشر

: : :

 

naghshe_chap_dar_ayandeye_nashr

 

درباره نقش چاپ در آینده نشر، بحث های فراوانی مطرح شده است. در گروه کاری Ghent PDF هم همین باور حاکم است. چاپ هنوز یکی از مهم ترین رسانه های توزیع نشر است و بنابراین می تواند به دگرگونی در صنعت نشر منجرشود. گردش کارهای پیش از چاپ هم ظرف ۳ تا ۵ سال آینده به نیازهای تولید و به دیگر نیازهای تغییر یابنده در فرایند نشر پاسخ های مناسب تری خواهند داد.

 

در واقع فرآیند تاریخی پیش از چاپ، آنگونه که ما دریافته ایم از حالت فرآیندهای چاپ محور، به فرایند پیش از نشر منتقل خواهد شد تا تمرکز بیشتری بر الزامات گسترده <کنترل بهتر محتوا> و <بسته بندی محتوا> به وجود بیاید.

 

● الزامات تولید تغییر می کند

نشر بین رسانه ای یا آن چه که آن را نشر شبکه ای هم می نامند ضرورت دسترسی به چند نوع فرمت در تولید محتوا را تسهیل می سازد. اما در این مسیر موانعی هم وجود دارد که باید به نحوه مواجهه با آن ها هم توجه کرد. بسیاری از این مشکلات فنی حل شده و ابزارهای دیگری هم برای رفع موانع پدیدار شده است.

 

تولید به صورت توزیع وظایف و کارکردها و مبتنی بر همکاری جمعی اکنون به یکی از اجزای مهم فرایند نشر تبدیل شده است. در حالی که بسیاری از ناشران کار گردآوری، بسته بندی و تهیه محتوا را به صورت انفرادی تعقیب می کنند، در دنیای امروز این وظایف بین کارشناسان و متخصصان در سطح جهان توزیع و پخش شده است.

 

شاید ادیت و کپچر عکس (capture) را بتوان در یک جا انجام داد، اما تولید متن و ویرایش آن می تواند در جاهای دیگر صورت بگیرد و بسته بندی نهایی محتوا هم اساساً در جایی متفاوت از محل توزیع صورت پذیرد.

 

● رشد ناشران غیرحرفه ای تاثیر عمده ای بر نیازها و فرآیندهای نشر گذاشته است


مجموعه برنامه های آفیس مایکروسافت یکی از نرم افزارهای رایج در محیط تجاری است که به طرز فزاینده ای برای کاربردهای داخلی (متصل به یک پرینتر) و کاربردهای گسترده تر (مثل چاپ تجاری و الکترونیک) به کار می رود. در این چارچوب، آن چه مهم است نه فرمت و نه حجم کار، بلکه میزان مهارت اندکی است که اپراتورها به آن نیاز دارند. توزیع محتوای تعاملی و معطوف به مشتریان تخصصی به ویژه برای کاتالوگ و مجلات تخصصی هم در کانون توجه قرار گرفته است. این اتفاق هم در عرصه چاپ و در زمینه آنلاین بروز کرده است. در عین حال شاهد اتفاق دیگری هم هستیم و آن چرخش بینندگان از چاپ به وب سایت ها، از وب سایت ها به چاپ و حتی از رادیو و تلویزیون به طرف وب سایت ها و بالعکس است. بنابراین، باید راه ساده ای جست تا این هماهنگی برای تولید محتوا تسهیل شود.

 

اکنون به همه این ها بیفزایید وجود ابزارهای متعدد را که از تولید رسانه ای چند جانبه و نیز تماشای چندجانبه و چندگونه محتوا حمایت می کنند و بر روی همه پلاتفرم های استاندارد هم جواب می دهند و شما هم چیزهایی برای ارایه دارید که به راه حل های مناسب نیاز دارند.

 

● ابزارها تغییر می کنند

خبر خوش این است که اکثر تولیدکنندگان نرم افزارها طرح های گسترده (وسیع پایه) دارند تا با تولید ابزارهای تازه به طیف گسترده تری از الزامات موجود پاسخ دهند.

 

مثلاً دیدگاه ادوبی مبتنی بر مدل نشر شبکه ای است. شعار رسمی ادوبی این است: <غنی سازی بصری محتوای شخصی در هر زمان، هر کجا و با هر ابزاری.

 

آن ها دیدگاه فرایند نشر خود را در سه گروه فرایندی تقسیم کرده اند: تولید، مدیریت و تحویل.

 

آن ها همچنین حمایت از ابزارهای توزیع نظیر وب، چاپ، ویدئو و بی سیم را هم به عنوان بخشی از دیدگاه خود در نظر گرفته اند.

 

ادوبی در گروه تولید،creative suite گسترش یافته را گنجانده است که اکنون مشتمل است بر چاپ، وب و ویدئو (امور تصویری). این سوئیت با امکانات ماکرومدیا هم تقویت شده است.

 

گروه مدیریت شامل XMP(پلاتفرم فراداده های (extensible برای مدیریت بهتر محتوا و محصولاتی چون ایلاستریتور، فتوشاپ، ایندیزاین، گولایو (Golive)، بریج (Bridge) و غیره که با XMP همخوان هستند.

 

XMP یک تکنولوژی است که XML و XSL را پشتیبانی می کند XMP .اکنون در میان طراحان نرم افزارها محبوبیت یافته و در آینده نقش مهم تری ایفا خواهد کرد.

 

در گروه تحویل، محصولات آکروبات، چاپ اینترنتی و تکنولوژی وب گنجانده شده اند.

 

کوارک به عنوان بازیگر بزرگ دیگر در صحنه نشر، اکنون به سطح نشر برای چاپ تنزل یافته است و نگرش جدید آن ها مبتنی بر <نشر با هر رسانه ای> است، در حالی که اکسپرس (Xpress) به عنوان اصلی ترین محصول کوارک به لحاظ تاریخی به چاپ منحصر شده است. تلاش شده تا در اکسپرس ۵.۶ برخی فیچرها اضافه شود و یا در نسخه ۰.۷ کار بر مبنای متاتگ های < XML پایه> باشد تا بشود محتوا را در مسیرهای متفاوت توزیع، دوباره به کار گرفت.

 

سیستم مدیریت محتوای کوارک یک سیستم مدیریت دارایی و محتواست که به مدیریت همه نوع محتوای دیجیتال کمک می کند و از طرف دیگر سرور کوارک یعنی Quark DDS که یک سرور اسناد دینامیک است، امکان توزیع از طریق چاپ و محیط وب را دارد.

 

مایکروسافت هم دیدگاه خودش را دارد و بهتر است گفت که دیدگاه های مخصوص به خودش را دارد. امکانات آن ها فراتر از خط آفیس (Office) است و تلاش دارد تا مدیریت محتوا، توزیع محتوا و حتی مالکیت و فروش محتوا را هم دربر بگیرد.

 

مایکروسافت در همین حال برای ناشرانی که به ابزارهای پیچیده تر نیاز دارند یعنی به ابزارهایی فراتر از ورد یا پاورپوینت (Power Point) فکر می کنند، <مایکروسافت پابلیشر> (Microsoft Publisher) را به عنوان یک ابزار تمام عیار بسته بندی محتوا عرضه کرده است.

 

● مسأله فرمت ها

هنوز در زمینه فرمت ها اختلاف نظرهایی وجود دارد. تمرکز مایکروسافت و برخی از سازمان های دیگر بر روی XML و XSL است، اما ادوبی از PDF و XMP حمایت می کند.

 

حرف اصلی ادوبی در این زمینه و در واقع دلیل حمایت ادوبی از PDF به این نکته بازمی گردد که در محیط XML و XSL شما مطمئن نیستید که می توانید نیات مو‡لف را تماماً به اجرا درآورید، ولی در به کار بردن PDF این نکته تضمین می شود. البته خبر خوش این است که اکنون با وجود XMP که قابلیت پذیرش تگ های XML را دارد و نیز با توجه به وجود ۴.۱ PDF V این موضوع تا حد زیادی مرتفع شده است و به عبارت بهتر می توان حالا موضوع XML و XSL را حل شده دید.

 

از طرف دیگر PDF /X هم که زیر مجموعه ای از PDF است و چاپ محور هم می باشد در جهت گردش کارهای چاپی مطمئن تر و سهل تر به حرکت درآمده است. قرار است دو نسخه جدید ۴ PDF/ X و ۵PDF / X هم تا پایان امسال به بازار عرضه شوند. این دو نسخه، مشکلات ریشه دار ترانسپرنسی و لایه ها (layers) را که در چاپ مشکل ساز می شوند، حل خواهند کرد.

 

اما با همه این تفاصیل، PDF/X Plus می تواند یک گردش کار مطمئن تر برای ما باشد.

 

نکته اول درباره PDF/X Plus این است که می تواند مشکل مولفه های گم شده را در مرحله <پیش از پرواز> (preflight) که در گردش کارهای چاپی پیش می آید، حل کند.

 

مشکل دیگری که به این ترتیب حل می شود، نوع ابزار مورد استفاده است که برای PDF/X Plus فرقی نمی کند.

 

اما برای مشکلات چاپ آفیس (Office) هم راه حل هایی در پیش است.

 

سندهای آفیس باید از ادوبی دیستیلر برای ایجاد PDF استفاده کنند. اما بسیاری از آفیس ها به دیستیلر دسترسی ندارند.

 

اما با آمدن ۱۲ office یک آپشن به صورت < >save as PDF گنجانده شده است تا هر کس بتواند از آفیس فایل PDF بگیرد. اما با این همه باز هم باید سندهای PDF را با اپلیکیشن هایی که بتوانند چاپ خوب را ضمانت کنند، چک کرد.

 

● تأثیرات جهانی شدن

جهانی شدن تجارت به طور کلی بر تجارت و به طور خاص بر چاپ تأثیرات خاصی خواهد گذاشت. محصول چنین روندی ایجاد استانداردهای تولید خواهد بود. ایجاد فایل های متفاوت با مجموعه رنگ های مختلف برای رسانه های مشترک مثل مجلات، روزنامه، بسته بندی و چاپ تجاری، حتی بدون آن که مشخص باشد چه کسانی آن ها را تولید کرده اند، نه تنها کافی نیست، بلکه هزینه بر است و معمولاً به مشکلاتی هم منجر می شود.

 

راه حل چنین مشکلی این است که یک توافق جهانی بر سر بهترین رویه ها صورت بگیرد.

 

گروه هایی مثل گروه Ghent PDF، چاپ در طول مرزها (Printing Across Borders)، ۴ CiP و ISO همه دارند برای تحقق آن، کار می کنند.

 

● اتوماسیون گردش کار

اکنون برای کاستن از هزینه ها و جلوگیری از اتلاف وقت، راه حل های متفاوتی وجود دارد و قطعاً راه حل ها (سلوشن ها) ی بیشتری هم در راه خواهد بود. همه این تلاش ها متمرکز بر اتوماسیون کامل گردش کار است، گرچه تحقق چنین امری برای تمام فرایندهای موجود نشر چندان واقع گرایانه به نظر نمی رسد. به هر حال می توان بسیاری از فرایندها و فرایندهای فرعی را از نظر اتوماسیون به حالت بهینه تری رساند.

 

● موانع و نقش های تازه

اگرچه گردش کارها در حال تغییر و تحول هستند تا به مسایل تازه و بازارهای تازه و الزامات تولید پاسخ های مناسب تری بدهند، اما برای رسیدن به یک جمع حیاتی یا به اصطلاح به جمعی مهم، هنوز راه باقی است.

 

این نکته به یک دلیل مطرح می شود و آن این است که دسترسی به تکنولوژی و به اصطلاح کسب تکنولوژی، ساده و آسان است، اما مشکل اصلی انطباق دادن افراد با تکنولوژی و کاربرد آن توسط افراد است.

 

پس بنابراین مشکل اصلی در آینده در چارچوب گردش کارها توان کاربران در کاربرد آن هاست، خواه این کاربران حرفه ای باشند و خواه آماتور، باید راه های بهره وری کامل از تکنولوژی ها را بیاموزند.

 

در حال حاضر شاهد این نکته هستیم که شرکت ها می کوشند شیب آموزش را از حالت منحنی به حالت افقی تر درآورند و آن را کوتاه تر سازند و ضرورت مداخله دست در امور را به حداقل برسانند و راه حل های تکنولوژیک را تقویت کنند. اما مسأله اصلی این است که باید هم با شتاب تحولات همگام شد و هم با ناشرن حرفه ای به رقابت پرداخت.

 

منبع: ایران پرینت